Infectiile Cutanate
Aveti o infectie in orice zona a corpului, este indicat sa consultati un medic. Daca prin tratament conservator vindecarea intarzie sa apara sau infectia recidiveaza, puteti sa apelati la metoda chirurgicala.
Ce tratament alegem?
Aceste abcese (infectii) pentru ca par minore, sunt adesea neglijate de pacient, care apeleaza la doctor intr-un stadiu avansat, in care deja au aparut si complicatiile. Incizia care trebuie realizata si cicatricea care va ramane vor fi mai mari. Sunt doua metode de tratament chirurgical al infectiilor cutanate: incizia si drenajul infectiei, sau excizia in bloc a regiunii infectate si sutura.
Interventia chirurgicala
Incizia si drenajul abcesului cutanat mici sunt efectuate fara internare si cu anestezie locala. Chirurgul face o incizie prin care elimina colectia purulenta si o lasa deschisa un timp in functie de gravitatea abcesului, pe urma aplica un pansament dezinfectant, cand local s-a retras, procesul inflamator sutureaza plaga. Uneori se opteaza pentru excizia intregii zone infectate pana in tesut sanatos si sutura imediata a plagii.
Care sunt riscurile?
In situatii rare, este nevoie si de alte proceduri pe langa procedura initiala, fie pentru a imbunatati rezultatul, fie pentru recidiva infectiei, care nu este exclusa.
Recuperare postoperatorie
Perioada de vindecare depinde de gravitatea abcesului si de zona pe care a aparut. In mod special daca tratamentul este condus corect si pacientul respecta cu stictete indicatiile medicului rezultatul final este bun.
Concluzii
Daca doriti sa scapati de griji si de idei negative va stam la dispozitie. Pentru a va veni in ajutor, tot ce aveti nevoie e sa apelati cu incredere!