Tratamente cu Acid Hialuronic
Acidul hialuronic este cea mai folosită substanţă de umplere, atât pentru ştergerea ridurilor cât şi pentru remodelajul volumetric al feţei şi corpului, el fiind un component fiziologic al tegumentului şi structurilor corpului nostru, fiind tolerat fără reacţii de respingere.
Acidul hialuronic suferă metabolizarea din partea organismului şi după un timp dispare din locul în care a fost injectat. Această proprietate asociază dezavantajul că umplerile trebuiesc repetate periodic, dar şi marele avantaj că dacă pacientul nu se poate obişnui cu aspectul său de după umplere, această situaţie se rezolvă de la sine prin metabolizarea fiziologică a acidului hialuronic injectat şi dispariţia aspectului pe care pacientul nu îl agreează.
Există numeroase formule de acid hialuronic in funcţie de metodologia de fabricaţie, fiecărei formule revenindu-i o anume indicaţie teraputică. După injectrea de acid hialuronic pot apărea incidente la locul injectării traduse prin roşeaţă, edem şi uneori mici vânătăi, incidente care pot fi tratate cu antiinflamatorii nesteroidiene, creme cu arnică sau vitamna K, pungă cu gheaţă.
Pentru prevenirea vânătăilor este de dorit ca pacienta să nu ia aspirina sau anticoagulante cu câteva zile înainte de injectare şi să fie la câteva zile distanţă de ciclul menstrual.
Injectarea este puţin dureroasă şi frecvent este suficientă anestezia locală cu creme anestezice şi/sau utilizarea pungii cu gheaţă. Pentru unele indicaţii, cum ar fi buzele, este necesară anestezierea prin blocaj troncular nervos.
Utilizari si beneficii ale acidului hialuronic:
ameliorarea cearcănelor
ştergerea şanţului lacrimilor
ştergerea şanţurilor nasogeniene
ştergerea liniilor de marionetă
remodelarea formei şi volumului buzelor
remodelarera formei nasului
remodelarea formei bărbiei
remodelarea volumului obrajilor