Unghie Incarnata
Afectiuni ale unghilor si parti moi (unghie incarnate)
Unghiile de la degetele piciorului si in special cea de la degetul mare (halucele), pot sa se dezvolte defectuos. Intra in piele, in momentul cresterii sau dupa o pedichiura mai agresiva, motiv pentru care cauzeza inflamarea zonei care devine dureroasa si predispusa la infectie.
Tratamentul conservator si chirurgical
Operatia presupune inlaturarea unei mici parti din unghie impreuna cu radacina corespunzatoare acesteia, remodelandu-se un nou pliu unghial. Atunci cand procesul inflamator este acut necesita o perioada de tratament local si antibiotic, pentru ca operatia sa se desfasoare optim.
Indepartarea completa a unghiei nu rezolva cauza, astfel ca sansele de recidiva sunt mari; in plus ramanem cu disconfortul si durerea pacientului. Procedura se face ambulator si se foloseste de obicei anestezia locala.
Interventia chirurgicala depinde de mai multi factori: daca unghia este afectata in ambele parti, daca este infectata sau nu. Dupa operatie zona va fi pansata pentru 2 saptamani.
Recuperarea postoperatorie
Zona va fi inflamata pentru cateva zile. Este indicat repausul la pat, cu piciorul afectat ridicat in prima saptamana dupa operatie, pentru a reduce riscul de sangerare si pentru o cicatrizare buna. Firele de sutura se extrag la 12-14 zile. Recidivele sunt rare, daca operatia a fost efectuata corect.
Care sunt riscurile?
Cele mai frecvente sunt aparitia hematoamelor, infectiei si dehiscenta plagii. O astfel de complicatie poate necesita o reinterventie minora.
Concluzii
Daca doriti sa scapati de griji si de idei negative va stam la dispozitie. Pentru a va veni in ajutor, tot ce aveti nevoie e sa apelati cu incredere!